Emil

Ni kommer ihåg Emil i Lönneberga? Och hans hus, Katthult?

Jag fick just höra att när de hade filmat klart alla avsnitt så sprängde de bort hela huset. De ville glömma hela skiten.


Ps.

Återförsäljare:

Plattan - T-centralen.

Vägbeskrivning: Gå av vid T-centralen. Gå upp genom spärrarna på Åhléns-sidan. Leta upp Hocktrey (lätt att hitta, luktar sjukt mycket piss).

Pris: Runt 200 spänn


Expertrecensioner

Härmed publiceras ett antal expertkommentarer om livscoach Mia Törnbloms senaste sil... hrm.. senaste bok, "Mera självkänsla!"

"Hon verkar verkligen vara en balanserad och harmonisk människa"
     - Bengt Jansson Livsexpert

"Hon är inte rädd att konfrontera sina problem, och fokuserar inte alls bort från dem, och istället på sina böcker och teorier om hur man ska leva, och att hjälpa andra. Hon tar itu med sina problem på ett moget och sunt sätt, istället för att fokusera bort från dem"
     - Stashley Kenver Psykisk hälsoguru

"Hon är långt ifrån helt jävla sjuk i huvet" 
     - Kloppe Dahlberg Expert på lycka

Mera Nu!!!

Ni som inte har ordning på ert liv. Som tänker hemska tankar, lever hemska tvång. Konsultera en livscoach! Konsultera Mia Törnblom!

Om Mia Törnblom

En kvinna som lärt känna sej själv, och människans väg till förbättring, genom sitt bittra då.

Då var hon nämligen knarkare. Missbrukare, som inte kunde kontrollera sitt begär. Hon var slav under sitt beroende. Hon flydde verkligheten. Bort från problemen.

MEN! Hon tog sej ur sitt begär! Hon lyckades finna sej själv, och nu vill hon hjälpa DEJ!

Hennes första boks omslag, pryddes av en hysteriskt lycklig människa!

Hennes andra bok "MERA SJÄLVKÄNSLA!" är uppföljaren till "SJÄLVKÄNSLA NU!". Hon har laddat om lyckosprutan, och ökat dosen! Gladare har vi aldrig sett henne!

Du kan också bli såhär glad!

Köp boken! Köp mera självkänsla! Nu!! På en gång!!!

image6

Likheten mellan en lärka

Vet ni vad det är för likhet mellan lärka?

Den har exakt lika långa ben! Speciellt det högra.

Är det en bra lärka har den dessutom precis lika långt mellan ögonen.

Min mor fångade mej en lärka när jag var fem år. Det var en bra lärka. Fullkomligt symmetrisk, och stolt som en fura! Mor byggde den ett bo, stort som ett stall. Och pappa lagade alltid lite extra mat som vi kunde ge lärkan. Den växte om min bror (min bror har avstått kött sen födseln).

Vissa påstår att vegeterianer får nedsatt hjärnkapacitet, som en konsekvens av vitaminbrist. Det kan inte min bror drabbats av, för han fick bästa betyg i allt han tog sej för. 

Min syster åt kött som ingen annan, och var stor som ALLA andra - tillsammans. Hon sket fullständigt i hjärnkapacitet. Glodde hellre på Naruto, eller sov. Hon var nog lika smart som brorsan, men hon sket verkligen i det där.

Vi flyttar runt en del. Pappa vill bo i Hälsingland. Han älskar naturen. Har svårare för stan.

Mor däremot, gillar naturen, men vill bo i stan. Vi bor i stan, Mor jobbar oftast borta. Flyger mycket. 

När Mor är borta sköter pappa om oss. Lagar mat, går på möten, skjutsar till fiolen (han propsar), Städar, gör fint.

Ibland tar han hem vänner. Pratar, promenerar, lagar middag, dricker vin.

Mor tar inte hem vänner. Hon åker iväg med dem istället. Promenerar gör hon ensam. Och hon dricker mindre vin än sprit. Det ej sagt att hon inte dricker vin. Hon dricker skitmycket vin.

Farsan är rätt kramig. Ska alltid pussas, och berätta hur mycket han älskar oss.

Mor gör inte sånt. Hon lär oss hur länder ska styras. (För att folk ska må bra?)








Astronomidags

Hej! Jag tänker skriva en serie om astronomi. Tankar och funderingar i största allmänhet. Kanske lite spännande fakta i ämnet. Exotiska bilder från rymden. Skoj grejer helt enkelt! Allt skrivet på ett lättsamt sätt.

Först vill jag klargöra en sak: Jag vet praktiskt taget ingenting om astronomi. Vidare vet jag inte om nån överhuvudtaget vet någonting om astronomi. Eller jo, jag vet att det finns många som vet mycket om just "astronomi", som vetenskap, men huruvida faktan inom vetenskapen är korrekt eller inte, det vet jag inte, och jag vet inte om de tror sej veta det heller.

En kul egenskap hos vetenskapen, är att de sanningar som forskas fram, oftast endast förblir sanningar ett litet tag. Sanningarna är alltså inte sanningar. Men de kallas så, för de förklarar det vi vill ha förklarat under de omständigheter vi finner dem under. Men sen växer omständigheterna. De blir fler, mer komplexa (eller snarare, vårt vetande gällande dessa blir det), och då brister sanningarna. Så, kort sagt: Ju mer vi vet, desto mindre vet vi. Därmed vet jag mest av alla, och jag skall i min godhet, kommande veckor, göra er fullkomligt omedvetna om vad det egentligen är som försiggår där ute.

13,8 miljarder ljusår bort:
image5

Ta en paus=najs

Imorrn åker jag till Stockholm. Tar en paus från det här. Det ska bli najs.

Jag var precis som jag

Ikväll var jag precis som jag tänker vara i fortsättningen. Ikväll var jag fett bra.

Jag är precis som ni. Och ni är precis som jag. fast inte alla ni. men resten skiter jag i.

Vissa dagar vill man bara skära av sej handlederna. Det här är en sån dag. Fy fan vilken dålig kväll. den började bra, men den slutade fett dåligt. Känslan jag tog med mej från klubben var: Repellation (vet inte hur det stavas, finns inget bra svenskt ord för det), och mucka gräl.

Jag skiter i vem som läser den här bloggen. Jag satt och planerade att jag skulle undvika vissa ämnen, eftersom jag inte har koll på vem som läser, och det jag ska skriva nu är ändå rätt privat, men jag skiter fan i vem som läser. Jag vill ju skriva för att få det ur mej.

Jag hade en dålig kväll enbart för att jag inte träffade nån tjej ikväll. Jag älskar att träffa tjejer. Det är det bästa jag vet. Det är inte knäppt. Jag är inte missbrukare. Jag drivs inte av tvång. Jag bara älskar att träffa nya tjejer. Och ikväll så hade jag en känsla i kroppen som hindrade mej från att göra det. Så jag gjorde det inte. Och nu sitter jag här och skriver. Och mår ändå rätt bra faktiskt, för att jag skriver av mej.

Jag hade en aura ikväll som utstrålade jag är uttråkad. Jag vet nog varifrån den kom också, men det pallar jag inte att gå in på. Imorrn tänker jag inte låta den auran komma fram. Imorrn ska jag känna mej som jag brukar göra. Som en toppenkanon kille. Fy fan.

Nu ska jag läsa Baskervilles hund, med Sherlock Holmes!

ICA - Roligt dåliga på att hålla höjden

För ett litet tag sen köpte en flicka en chipspåse på Ica, av märket Icas egna varor. Nachochips. Flickan var vegan. Därför blev hon extra äcklad när hon hittade en död nyfödd musunge i nachopåsen.

Jag tycker att Ica är roligt dåliga på att hålla höjden, som ett av Sveriges största matvaruföretag.


Slottet

En man kommer in i en bar. Han har catwoman-mask, nätstrumpbyxor och läderstövlar som sträcker sej över hans knotiga knän. Han har en avklippt trosresår runt midjan, och inget under, utom nätstrumpbyxorna som är sönderklippta runt hans stora kön. Han har en styv piska i handen, och han piskar den hårt mot baren. Och han dricker sej upphetsad. Och han har en katt med bruten ryggrad i en bur i ett rep som han håller i, men katten föddes så, och känner inte det, och den har inget hår. Och han träffar en lady, och de åker till hans slott där han bor ensam. Och en dominanslek börjar..

Mannen i mask och stockings och klackskor

En städerska jobbar dag och natt i ett hus som aldrig tycks bli rent. Hennes arbetsgivare är en mystisk man i mask. Men en dag så får hon en glimt av honom i hans kammarrum. Han byter om, och hon kikar skrämt men nyfiket, och det pirrar i hennes städerskesköte. Han ser henne, men låtsas som om han inte ser henne. Han har stockings och klackskor. Hon utvecklar en stark attraktion.

"Storslaget"


den otroliga skogen

Någonstans i en otrolig skog bor en man som längtar. Han längtar efter vidderna. Han läser mest om dagarna, men plötsligt kommer ett rådjur förbi hans hydda. Han smeker rådjurets bak, och han utvecklar en homoerotisk attraktion till rådjuret. Han slickar rådjurets anusros, och håller om det om kvällen, i en filt som han sytt. De lagar te och lagar mat, och rådjuret har på sej förkläde med hål för könet, där rådjuret rakat av sej håret.

"En stark film om lustar som vi inte rår över"

"En förbjuden kärlek mellan man och djur"

"Som skönheten och odjuret, fast homoerotiskt"

Epos

En grekisk gud är påväg i ett skepp, till en ö i medelhavet, där en sägen säger att en kvinna suttit fången i hundra år, fastkedjad på en bergvägg mot havet, för att blidka poseidon (havsguden). När han kommer fram finner han kvinnan död sedan länge, av ålder, men bredvid henne sitter en skön prins och gråter. Den grekiska guden tar prinsen under hakan och smeker tårarna. de förtrollar varandra med sin skönhet, och älskar varandra gränslöst. Men de måste hålla sin kärlek hemlig, för prinsen är bortlovad till den fagra prinsessan viola vionetta, vars far har stor makt. Guden och prinsen tvingas fly i nattens skyddande slöja, och lever sitt liv som landslösa på en strand vid den italienska kusten. Men någon känner igen dem, och de är tvungna att slåss för sin kärlek. Men båda stupar...

"En vacker film om vackra stränder och vackra känslor"

"Ett epos"

"Storslaget i sin enkelhet!!!"

Filmidé

En kille (Johnny) är på genomresa i en by. Han märker att byn är öde.. Han övernattar på torget, vid sin brasa,
i tron om att han är ensam. Vaknar, lagar frukost, söker igenom de öde stugorna. Mystisk.

Men, han är inte ensam. För i träden bor det människor. Trädfolket. Varje träd är ett bo. Och de iakttar honom.


Till slut ser han upp, och får syn på Bibo, en trädpojke i hans egen ålder. De inleder ett homoerotiskt förhållande,
samtidigt som Johnny försöker pyssla ihop de mystiska pusselbitarna som rätt ihoppusslade ger svaret på trädfolkets gåta...

"En vacker och mystisk film om manlig kärlek. Badandes i skymningsguld. Likt känslan av den råa sommarnatten, då du traskar hem från din nya kärlek"

"Ett epos"

"En dikt i bild. Någonstans är vi alla homosexuella"


Ett par tankar

Fasen.. här sitter jag och försöker skriva om saker som förgyller min vardag. Saker som kanske skulle kunna förgylla er vardag. När det plötsligt slår mej att alla är så satans olika. Jag föreställde mej att jag läste den här listan som jag nyss tänkte skriva, fast att jag läste den när jag bodde i Stockholm, för ett par månader sen. Då hade jag inte alls uppskattat den. Jag hade helt andra grejer att fokusera på då. Man får nog helt enkelt bara leva och vara uppmärksam.

Ett tips kan jag iaf ge er. Och det är ett rödvinstips. Cline (Kalifornien). Det första vin jag verkligen tyckte om, och det gör jag fortfarande. Det kan ni prova!


Pallar inte att snacka med er nu

Så jag lägger upp från MSN


Henrik Bartholomeus Frisk säger:

binfiler?

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

man vill ha .zip eller?

Erik säger:

ja, jag måste tydligen maxa daemontools

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

jag har inte koll...

Erik säger:

det var zip, men uppackat blir det biin

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

bin är som att man måste mounta en låtsascd i daemon?

Erik säger:

ja, eller så ska man tydligen bränna av cd:n, men då måste man göra på nåt spec sätt. Men jag gillar inte att ha daemontools, känns som jag tankar datorn full med skit

Erik säger:

kan de inte bara leverera grejerna i ett svenskt sunt format?

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

eller hur?

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

svenskt helfabrikat

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

chasm.spel typ

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

.spel

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

vore soft

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

.film

Erik säger:

ja, eller hur

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

hehe

Erik säger:

jävla cp:n. de har spelet som .spel på sin data, men när de laddar upp det så öppnar de upp datorkåpan, och kopplar om sladdarna så att grön blir röd och blå blir regnbågsfärgad, och sen svetsar de in delar från en annan dator, och typ delar från vitvaror, och sen trimmar de processorn, och vips är formatet oläsligt. Sen seedar de till min PC

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

hehehehe

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

hehe

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

fan asså

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

ge fan i det

Erik säger:

Mamma (till han som lägger upp Bin) - Men Gustaf, varför plockar du isär kylskåpet?, och varför ligger ditt kretskort i köket?? Gustaf - Vänta, jag ska bara ladda upp pacman.

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

hehehehe

Erik säger:

Sen sitter jag där och sliter loss mitt hår

Henrik Bartholomeus Frisk säger:

jävla gustaf


Ja fy fan

Ja fy fan grabbar och tjejer. Vi lever på. Och har det bra. Och har det dåligt. Och har det varken bra eller dåligt. Vilket är dåligt. Men ofta är det bra. Med mej iallafall. Hoppas det är bra med er.

Ett snabbt råd

För att lyckas i livet kan konsultationen av en livscoach vara att rekommendera.

Ett bra exempel på livscoach:



Mia törnblom

Vidkommande

Moral är något att högakta! Moral i sig är viktigt. Min lillebror tex. Han är inte vidare moralisk. Han frågade mamma en fråga för nån månad sen. Frågan löd: Om du kunde sno en krona från alla i Sverige (exkludera folk som inte har råd att avvara en krona), utan att nån nånsins märkte det. Skulle du göra det då?

Mamma svarade förstås: Nej, det skulle jag inte göra. Det är omoraliskt att göra så.

Min lillebror började argumentera om hur dumt det är att inte ta pengarna när ingen ändå skulle fara illa av det. Ingen skulle märka något, sa han, och du skulle kunna ha såå kul, sa han.

Mamma svarade: Det spelar ingen roll! Man GÖR inte så!

Och detsamma säger jag. Det är viktigt att leva till punkt och pricka efter principer. Även om de saknar praktiskt förankring. Utan moral är vi nästan bara djur. Och vi vill inte vara nästan bara djur. Vi vill vara moraliska och principiella människor. Människor med högburna huvuden.

Vissa djurliknande människor verkar tro att principer har sin grund i praktiken. Att principer kommit till pga. att principens sätt haft bra effekt i praktiken. Tex. som om min mammas princip någonstans bottnar i att undvika stöld som faktiskt påverkar människor. Att den inte är värd något utan sitt praktiska syfte. Vissa djurmänniskor tror det.

Vi andra, vi vet bättre. Vi vet alla att det är viktigare att leva efter principer, än att ha kul. Det är viktigare att se tillbaka på sitt liv och veta att man levt principiellt, än att se tillbaka och veta att man haft roligt.

Det var allt jag ville säga för nu. Men jag tänker låta den här berättelsen bli en första del i en serie om livsstil. Rätt livsstil.

Ha det bra för nu.


Hej

Hej! Jag tänkte ge er en hemsideadress, dit ni kan gå om ni vill se videos eller lyssna på musik. Det är fortfarande en Beta-version, men den har jävligt mycket grejer.

www.playaudiovideo.com/pa_first.htm

varsågod.

Bra och dåliga grejer

Snart så ska jag lägga upp en bild på min blogg. Jag gör sällan det. Därför kommer jag se till att den bilden är en väldigt bra bild.

På torsdag ska jag ta min vän Niklas på en show med Henrik Schyffert. Det ska bli roligt.

På fredag ska jag skriva tenta. Jag kommer inte säga till er hur det gick. Men jag kommer säga hur det kommer att gå. Det kommer jag säga snart..

Nu: Det kommer att gå dåligt.

Idag ska jag snart köpa en soffa. Det kommer att gå bra.

!?

Erik säger:

har du varit inne nu då

Erik säger:

bäst för dej att du inte har

Katarina säger:

jodet har jag

Katarina säger:

fast jag är inte irktitgt säker på om jag fattar det roliga?

Erik säger:

Men vaffan

Erik säger:

lämna en kommentar för i helvete

Erik säger:

Det ska inte vara roligt!

Katarina säger:

jaha okej

Erik säger:

vaffan öär du dum i huvet?!


Ni kanske inte kan läsa

Hej!

Nu skriver jag till er. Jag vet att ni finns därute. Det säger min dator att ni gör. Den ritar diagram över besöksstatistik. Den säger att ni finns. Och den ljuger inte.

Tre lämnade kommentar på mitt förra inlägg. Ni är fler än tre. Många fler.

Ni kanske inte kan läsa. Ni kanske inte förstod vad som stod i mitt förra inlägg. Att man ska lämna kommentarer på den här bloggen. Det kanske bara var tre som förstod det.

Ni andra kanske bara besöker den här bloggen i största allmänhet. Ni går in här, precis som ni går in på tusentals andra bloggar. Ni kanske gör det varje dag. Här gör ni det iallafall. På min blogg. Ni går in hit varje dag, och kanske inte förstår vad som står. Isåfall tycker jag ni kan sluta gå in. Men det förstår ni kanske inte heller.

Ni kanske kan läsa. Det tror jag att ni kan. Ni kan ju skriva. Skriva www.manasses.blogg.se. Ni kanske skriver det varje dag. Det kanske är det enda ni kan skriva.

Om det är det enda ni kan skriva så tycker jag att ni ska skriva det som kommentar. Gör det, alla ni som bara kan skriva www.manasses.blogg.se. Skriv det i kommentarboxen.

RSS 2.0