Tidsoptimism

Om exakt tjugo minuter ska jag möta en vän på en relativt närbelägen plats. Vi skall på promenad. Jag har saker att stå i, innan jag infinner mej på den relativt närbelägna platsen, men den är såpass relativt närbelägen att jag inte löper någon som helst risk att komma för sent.

Jag har en förmåga att inbilla mej att tiden står på min sida, och att den går ungefär så fort som jag uppskattar att den gör. Men i slutändan, som oftast kommer långt tidigare än jag räknat med, visar det sej, att min uppskattning om tidens hastighet, och tidens verkliga hastighet, skiljs åt, av en stor klyfta.

Min kompis ringde precis och erkände sin egen tidsoptimism. Han hade räknat galet, och vår promenad skulle bli såpass sen att vi båda ansåg det bäst att ta den en annan gång. Kanske var det tur, för nu såhär i slutändan, förstår jag att jag inte skulle haft en chans att hinna dit i tid.

Min blogg är mitt barn som ska göra mej hel

Vi strävar efter lycka, och ofta är det väldigt svårt att veta vad som fattas för att göra en hel. Det jag håller på med just nu är faktiskt väldigt viktigt, och intressant. Jag var nämligen olycklig när jag började skriva, utan nån egentlig anledning, men nu när jag skriver så känner jag hur den kalla klumpen i magen istället förvandlas till en mysig filt. Det är mycket bra. En konstig sak som jag lägger märke till är att vissa ord får filten att bli en kall klump igen, och på samma sätt får vissa ord den kalla klumpen att bli en varm filt. Några av er kanske undrar varför jag skrev mysig filt först, och sen varm filt i en senare mening, när det ju är samma filt jag pratar om. Det beror på just det att det fick mej att behålla den varma/mysiga filten. Jag vill lämna den här bloggen med en mysig filt i magen. Så jag tänker hitta ett ord som får mej att avsluta inlägget med en mysig filt. Det ordet måste vara:mjölkchoklad

Heartbeats

Nick var hänförd. Likt en fjäder, så känslig vindens nyck, tycktes också hon föras, av musiken . Hon såg på honom, och bara honom, som om de var det enda som fanns, och allt annat hade varit något slags förvirrad illusion.


Nio år senare hade hon gått upp femtio kilo. Hon stank rök och hade hängbröst. Så de skiljde sej.


Skriva

Hej. Jag vill skriva mer än jag gör. Det tänker jag börja göra genom att bara skriva vad som kommer upp i huvudet på mej, och inte göra själva ämnet till prio ett. Jag tycker skriva är kul helt enkelt. Då får skrivandet vara prio ett.


Blocketannons

Jag la upp en annons på blocket för att jag vill sälja min gitarr. Det är en Squier, från 80-talet. Tor jag iallafall. Den kanske inte är från 80, när allt kommer omkring. Det är iallafall en skitgitarr. Ingen fin japanare. Alla tror att det är en japanare, så alla ringer mej och hoppas att jag inte vet vad en japanare är, så att jag ska sälja den för ett skitgitarrspris. Min mailbox är överbelamrad med mail från folk som vill blåsa mej. Ett mail är från "Pär".


Subject: Ang. Bra nybörjargitarr squier och bra förstärkare
 
Hej Erik
 
Jag ringde dig förut angående Squier-gitarren. 
Jag är mycket intresserad. Jag bor i 
Stockholmsområdet och har alltså lätt att komma 
och titta på den.
 
Mvh
 
Pär
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Subject: RE: Ang. Bra nybörjargitarr squier och bra förstärkare
 
Hej "Pär"

Ok, du ringde mej förut angående Squier-gitarren. Du är mycket intresserad. Du bor i "Stockholmsområdet " och "har alltså lätt att komma och titta på den"..

Vet du vad "Pär"? Du har inte alls "lätt att komma och titta på den". Du har faktiskt långt ifrån "lätt att komma och titta på den". Du har nämligen svårt att komma och titta på den. För jag vill inte att du kommer och tittar på den. Jag gillar dina slutledningsförmåga, "Pär". Då tänker jag främst på den mening där du skriver att du bor i "Stockholmsområdet" och "alltså har lätt att komma och titta på den". "Pär", jag vill inte att du kommer och tittar på den, och det spelar "alltså" ingen roll att du bor i "Stockholmsområdet".

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0